top of page

LECTORES

Público·26 miembros

Na Fost O Idee Buna

Mazarea este dulce si foarte buna, doar cine a mancat-o prost preparata are astfel de probleme. Cea congelata pusa la steamer isi pastreaza toate calitatile. Daca esti pretentios, poti adauga si un cubulet mic de unt peste ea cand este fierbinte intesificandu-i astfel aroma. Supa crema de mazare este preferata mea in topul supelor crema :D

Na Fost O Idee Buna

Si uitati asa se mai duce o legenda si nu mai stie nimeni de ea, si se nasc noi parliti si se duce lumea asta dracu...In "Lupta Secolului" a fost primul care l-a invins in cariera pe Ali. Avea un stil de a boxa agresiv, cu unul din cele mai devastatoare carlige de stanga.A inspirat foarte multi boxeri ca stil de a boxa.Punea presiune permanenta pe adversar, avea o rezistenta fantastica. Dumnezeu sa-l odihneasca...

@ Alex_Cainele: Odiheansca-se in pace, marele Joe, poate ar trebui sa-l lasam in pace dar nu m-am putu abtine sa nu intervin pentru ca mi se pare foarte urat sa-l reduci pe Ali la ceea ce el n-a fost niciodata, (un papitoi pervers, cam asa reiese dincele ce spui) cu scopul de a-l slavi pe Joe. El , Frazier insusi ar fi deranjat de o asfel de abordare. In fine, cum spunea, Joe a fost un sportiv mare si memoria lui va ramane pe vecie in analele istoriei boxului profesionist. Lasa-l insa pe Ali in pace si nu mai spune lcururi nedrepte si incorecte despre el. Ali a fost un monument in lumea boxului si, un mare iubitor de pace, un bun ambasador al iubirii dintre oameni.

@A lex-cainele. Cu permisiunea ta, voi continua pe tema asta , caci am ceva mai multe de spus. Am impresia ca simpatia ta fata de Joe Frasier nu este bazata pe realziarile lui, de altfel monumentale,ci mai degraba pe resentimetele pe care le ai tu fata de Ali si asta probabil, pentru ca s-a convertit la musulmani. Jow Frazieri, Dumnezeu sa-l ietre, a fost una din legendele mari ale boxului profesionsit. A fost un mare boxeur care si-a cosntruit cariera pe multa munca, ambitie, vointa si disciplina. N-a avut insa nicioadata geniul lui Ali. Si asta a recunoscut-o si el.

@Alex_cainele. Mi se pare absolut nedrept din partea ta, si absolut incorect Alex, sa poleiesti figura lui Frazier prin discreditarea si chiar blamarea lui Ali. Eu cunsoc foarte bine istoria amonduroara si sunt destul de informat in materie de box. Ceea ce incerci tu astazi nu i-ar face placere nici lui Frazier, care era un barbat foarte mandru. El nu a avut nicioadata nevoie de laude facute prin minimalizarea meritelor adversarilor lui. Nu-i faci niciun serviciu incercand sa-i creezi o imagine de erou prin discreditarea adversarilor lui, in speta, Muhamad Ali (fostul Cassius Clay). Din cele spuse de tine transpare o serie de perjudecati si mai ales o serioasa doza de subiectivism.

La final jucatorii Harlemului si-au dat tricourile jos si ghici ????????????? Pe tricouri scria chiar 99 - 99 !!! Pun pariu ca tu nu savurai nici si Stan si Bran si preferai un film scris dupa Jane Austin . Noua ne placea foarte mult umorul lui dublat de o siguranta de sine extraordinara . Deci repet ai dreptate in ce ai spus nu pun la indoiala dar oamenii mai fac si greseli in viata . Totusi sa nu uitam ca virgula Clay a fost5 cel mai mare critic al lui Uncle Sam , Cia si in general societatea capitalista iar in particular cea americana . Dupa cum spunea HUREZEANU mai tirziu.... SA AUZIM NUMAI DE BINE !!

Joe ar fi castigat si Thriller-ul din Manilla daca antrenorul lui il lasa sa se ridice de pe scaun. Ali ceruse oricum sa i se taie manusile. Ali din punctul meu de vedere a fost un mizerabil la acel meci si respectul lui de acum nu valoreaza 2 bani. Tine cont ca nici dupa meci nu si-a cerut scuze de la Frazier, ci doar de la fiul sau. NU l-a respectat pe un om care l-a batut cinstit si care i-a dat o sansa la titlu cand n-o merita.Familia lui Frazier a avut mult de suferit din cauza acuzelor lui Ali, asta se uita. Ali, care n-a muncit o zi in viata lui, sa se prezinte ca eroul negrilor din clasa muncitoare? In timp ce Joe avuse viata grea in sudul Statelor Unite?

Am facut pentru prima oara acest tip de ciorba. Super buna. Cred ca fiecare isi poate modifica reteta de baza dupa gust. Eu cel putin am folosit doar o lamaie sa nu fie foarte acra dar apoi am mai adaugat jumatate si a fost perfect.

Ce-i faci cadou unui copil care are de toate? Nu-i niciodata usor sa alegi un cadou, deoarece trebuie sa iei in considerare multi factori, iar unul pentru un copil nu face exceptie. Nu degeaba se spune ca alegerea lui este o arta, una pe care din nefericire n-o stapaneste toata lumea. Daca este ziua lui, va primi multe alte cadouri minunate, dar ai vrea ca al tau sa se remarce. Privind superficial ai zice ca-i usor de ales un astfel de dar pentru ca si tu ai fost copil si stii ce te incanta. Gresit. Ai nostalgia de a vedea viata prin ochi de copil, dar odata cu maturizarea uitam sa ne jucam, si in plus, s-a schimbat mult felul in care copii interactioneaza. Uneori optam pentru un cadou plecand de la premize gresite: experienta noastra in legatura cu el, alegem cadouri traditionale si generice care nu mai sunt suficiente sau cumparam din impuls ceva ce ne-a atras atentia. Uitam sa ne raportam la copilul care-l primeste, ca fericirea lui primeaza, iar acel cadou trebuie sa-i reflecte personalitatea, caracteristicile individuale. De aceea, cadourile personalizate sunt cadourile perfecte cu care poti surprinde pe oricine, chiar si pe un copil! De data asta nu opta pentru o jucarie, haine sau rechizite, sigur are multe, alege carti personalizate. Ele sunt un cadou pe care-l va pastra toata viata.

Nu este nimic mai frumos decat sa vezi chipul fericit al copilului tau care primeste un dar, dar stii ce se intampla in majoritatea cazurilor după momentul inmanarii? Gandeste-te la momentele in care le-ai dat copiilor tai o jucarie si cat timp le-a luat pana sa o abandoneze intr-un colt. Care a fost reactia initiala? Pun pariu ca entuziasta, dar n-a durat mult timp. Asa-i? In loc sa caut reactia initiala, am ales sa optez pentru cadouri ce pot aduce fericire un timp indelungat, daruri care creeaza experiente unice si care sa ofere valori educationale- carti personalizate.

Cititul este un proces gradual in care intervin multi factori fiziologici, psihologici si emotionali. Unul din trucurile folosite pentru a o face pe fata mea sa citeasca a fost si cititul de la o varsta frageda. De fapt i-am citit si inainte sa se nasca, chiar daca nu eram sigura de rezultat. Avand deja experienta si cum stiam ca aceasta abilitate depinde in mare masura de parinti, bunici sau alti membri ai familiei, primul pas a fost sa-i cumpar Adrianei carti personalizate. De la un an pana acum cand a implinit cinci ani i-am facut cadou patru carti: cea pentru noi-nascuti, Povesti de noapte buna, Micuta stea invata sa numere si Crocodilul care nu putea plange.

Mereu am spus adevarul, n-a fost defel o optiune sa-i spun ca bebelusii sunt adusi de barza sau de la magazin. In afara de faptul ca sunt minciuni, am observat de la alti copii ca devin derutati cand aud in jurul lor atatea variante si nu stiu cum sa inteleaga aceste informatii. Deoarece in curand va avea un fratior tot intreaba cum creste el in pantecul mamei si cand va veni momentul nasterii. Sinceritatea noastra, a tuturor celor din familie a pregatit un pic terenul si pentru ceea ce ii vom spune cand va veni momentul sa-i vorbim despre sexualitate.

Povestile personalizate fac ca cel mic sa-si dezvolte treptat increderea in sine si sa-si imbunatateasca stima de sine in raport cu individualitatea si creativitatea sa. Increderea in sine este o valoare esentiala pentru copil, deoarece este ceea ce ii va permite sa incerce orice, sa accepte provocări si sa infrunte situatii noi. Multi dintre noi, adultii, am primit o educatie gresita in care in primul rand au fost evidentiate greselile, iar realizarile au fost considerate normale, lucru ce nu de putine ori ne-a stirbit increderea in noi. Sper ca niciunul din noi sa nu repete aceste greseli in educatia copiilor nostri. A avea incredere in sine este o forta interioara si inseamna sa-ti cunosti posibilitatile, sa crezi in capacitatile tale si sa fii sigur pe ele. Increderea in sine este construita inca din primele luni de viata.

Practicarea lecturii prin povesti duce la dobandirea si imbunatatirea vocabularului, dar si la descoperirea sensului aflat in spatele cuvintelor. Copii invata ca punand impreuna cuvinte, propozitii, pot spune povesti fantastice. Cu ajutorul cartii Micuta stea invata sa numere, Adriana s-a intalnit cu oportunitatea de a invata sa numere pana la zece, asa ca am profitat de moment pentru a o invata. Matematica este una din bazele educatiei, iar aceasta carte este un truc inteligent ca sa-i familiarizam cu ea.

Ai sa zici ca imaginatia este un dar natural, dar o lectura buna care transmite valori, trezeste, provoaca si stimuleaza imaginatia. Desi cartile personalizate au ilustratii in text, micutul tot trebuie sa-si imagineze situatia sau actiunea, sa-si reconstruiasca povestea in mintea sa, sa-i dea suflet.

Povesti de noapte buna aduce aproape de copii personaje fantastice: pitici si monstruleti, generand un anumit grad de complicitate si intimitate cu ei, lucru care consolideaza increderea micutilor in lumea inconjuratoare.

Fiecare poveste este diferita fiind adaptata varstei si nivelului de dezvoltare al copilului. Prima carticica, cea a nou-nascutului i-am facut-o cadou Adrianei cand avea trei ani, ea fiind recomandata copiilor cu varste mai mari de un an. Cand a implinit patru ani i-am facut cadou Micuta stea invata sa citeasca si Povesti de noapte buna, care sunt recomandate la copii peste trei si patru ani, iar acum doua luni i-am comandat Crocodilul care nu putea plange, care este recmandata copiilor cu varsta de peste cinci ani.

Sergiu Nicolaescu a jucat peste 35 de roluri in filmele sale. Dar, poate cel mai important dintre ele, a fost cel in filmul Revolutiei Romane. N-a fost o varianta cinematografica. Totul s-a intamplat pe strazile din Bucuresti, intr-o zi geroasa de iarna. Era decembrie 1989. 15 ani mai tarziu, Sergiu Nicolaescu, face un film despre Revolutie. Filmul se numeste chiar.15. 041b061a72

Acerca de

¡Bienvenido al grupo! Puede conectarse con otros miembros, o...
Página del grupo: Groups_SingleGroup
bottom of page