Pani Obiadowa Online
Godzina 12.15, w Szkole Podstawowej nr 3 w Nowym Sączu zaczyna się przerwa obiadowa. Do okienka na stołówce ustawia się kolejka dzieci. Wśród nich jest znacznie od nich wyższy i starszy czternastoletni Santino Kwiek. Jest Romem, jak 38 innych uczniów tej szkoły.
pani obiadowa online
- Hrabina Ingeborg von Pfeil przyjmowała mnie do pracy w Opolu - wspomina Leonard Malcharczyk. - Była ujmującą kobietą i jednocześnie osobą z klasą, jak na szlachciankę przystało. I podobnie jak Manfred Gerwinat, nasz pierwszy konsul, miała w sobie mnóstwo entuzjazmu. Zgodnie z niemieckim zwyczajem dzień pracy konsulatu przecina półgodzinna przerwa obiadowa. Pani hrabina potrafiła w tym czasie po prostu położyć się na ziemi. Zasypiała natychmiast. A po drzemce brała się ze zdwojoną siłą do pracy. Oboje konsulowie wprowadzili taką atmosferę życzliwości i zaufania, że nikt z nas nie przychodził do roboty z niechęcią. Byliśmy zespołem i tak zostało właściwie do dziś. Od tamtych czasów wśród pracowników opolskiego konsulatu (jest ich obecnie 23) przetrwał zwyczaj wspólnego obchodzenia - przy kawie i cieście - urodzin, a także integracyjnych wyjazdów i wycieczek.
- Od 2008 roku (wtedy wicekonsulat został podniesiony do rangi konsulatu) opolska placówka zajmuje się finansowaniem projektów kulturalnych mniejszości niemieckiej w całej południowej Polsce. Jest także naturalnym miejscem kontaktów przedstawicieli mniejszości z reprezentantami różnych urzędów z Republiki Federalnej - podkreśla pani konsul. - Przyjmujemy także niemieckich polityków i przedstawicieli samorządów i biznesu z Niemiec. Często po prostu takiego potencjalnego inwestora zabieramy do samochodu i wieziemy do konkretnej gminy. Tak było choćby z przedstawicielami firmy Haba Beton, którzy szukali miejsca, w którym znajdą potrzebne im surowce, czy z firmą MM Systemy z Kątów Opolskich, którą skontaktowaliśmy z wójtem Tarnowa Opolskiego, panem Mutzem.
Miałam przyjemność byś na szkoleniu u Asi w Warszawie. Teraz byłam na drugim i było to szkolenie online, które wcale nie odbiega szkoleniu stacjonarnemu, jest mała grupa, dobry kontakt z innymi uczestnikami. Dla mnie rewelacja bo nie musiałam nigdzie jechać a wiedza przekazana i tak super ! Ogromna dawka konkretów po których chce się działać! Polecam
Panią Joasię poznałam podczas wiosennego lockdown'u. Od samego początku jej słuchania zaangażowałam się maksymalnie (co nie często mi się zdarza). Zachwyciła mnie wiedzą, kompetencją, uśmiechem, konkretami i rzeczowymi odpowiedziami na moje pytania i potrzeby. Pani Joasia jest niezwykle profesjonalna, uczy od podstaw i w sposób zrozumiały 'jak pozyskiwać klienta' , 'analizy własnego biznesu' , 'wyliczeń', 'strategii' i wdrażania pomysłów itd. E-booki są rewelacyjne, zawierają bardzo konkretne informacje, które są bardzo przydatne. Dostałam świetny, a zarazem konstruktywny feedback odnośnie prowadzenia mojej strony www i FB, za który jeszcze raz bardzo dziękuje. Mam nadzieję, że dzięki sugestiom pani Joasi w końcu ogarnę moje marketingowe braki. Szczerze polecam! 041b061a72